Унікальний фіточай з пелюсток рослини Кліторія Трійчаста дає дуже незвичний колір напою – лазурний. При цьому у поєднанні з гібіскусом настій стає яскраво-червоним, а при доданні соку лимону чи лайму набирає лілового кольору.
Окрім дивовижного забарвлення, «блакитний чай» має декілька інших цікавих властивостей, наприклад, сильний заспокійливий ефект. Також він благодійно впливає на стан судин, знижує тиск, очищує організм. Смак напою трав’янистий, дуже приємний. Післясмак відносно короткий, трав’янисто-медовий. Найкраще смакує анчан з доданням лимону, імбиру та м’яти.
Як заварювати чай Анчан: Нагрійте воду до температури 85-90° Покладіть 5-10 квіток чаю анчан в чайний посуд зі скла або фарфору. Залийте квіти гарячою водою. Дайте чаю анчан заваритись протягом 3-5 хвилин. Після заварювання, насолоджуйтесь унікальним блакитним відтінком чаю анчан. Можна додати трохи меду або лимона (від соку лимона, напій стане фіолетового кольору) для посилення смаку, або залишити його чистим, щоб повністю насолодитися його унікальним смаком.