Зелений чай Сі Ху Лун Цзин 2024 року

120,00
грн.
Сі Ху Лун Цзин («Колодязь Дракона з озера Сі Ху») - один із титулованих «знаменитих чаїв Китаю». Також цей чай відносять до «гун ча», що означає «імператорський чай», адже за часів династії Цін його підносили імператору Хун Лі. Виробляють Лун Цзин у Ханьчжоу, провінції Чжецзян. «Криниця Дракона» - це збірна назва, адже цей чай має безліч різновидів, які також поділяються на класи та види. Найвідоміші сорти Лун Цзин збирають біля гори Шифеньшань та поблизу озера Сі Ху.

Корисні властивості:
Як і більшість зелених чаїв, Сі Ху Лун Цзин багатий на поліфеноли, має сильні антиоксидантні властивості, допомагає знизити рівень холестерину і має тонізуючі властивості.
Зелені чаї неодноразово були об'єктами наукових досліджень, в ході яких у них було виявлено 4 типи найкорисніших катехінів, а саме: епігаллокатехін галлат, епікатехінгаллат, епігаллокатехін та епікатехін. Таким чином Лун Цзин здатний гальмувати процес старіння клітин та покращувати роботу серцево-судинної системи.
Також зелені чаї багаті на вміст L-теаніну - це амінокислота, що має нейропротекторні властивості, вона захищає мозок і стимулює розумову діяльність, пізнавальну активність, покращує пам'ять і збільшує здатність до навчання.

Рекомендації щодо заварювання:
Найбільш підходящий посуд для заварювання: гайвань, чашка
Способи заварювання: Пінь Ча
Температура: Заварювати чистою, м'якою водою за температури 70-85°C
Пропорція: 5-7г. на чайник або гайвань 160 мл.
Час настоювання та кількість заварювань: Час настоювання перших проливів (заварювань) 5-10 секунд. Далі інтервали заварювання можна збільшувати. Лун Цзин стабільно витримує 7-8 проливів. Якщо заварювати Сі Ху Лун Цзин у кухлі (250 мл), необхідно близько 1,5-2 г чаю. Настоювати в такий спосіб чай можна близько 2-3 хвилин.

Made on
Tilda